Begeleide intervisie

Van en met elkaar leren

Intervisie is een vorm van collegiale coaching, gericht op het vergroten van je eigen professionaliteit. Het levert enerzijds inzichten in persoonlijke opvattingen, thema’s en patronen, kwaliteiten en valkuilen over je rol, je vak, je werkwijze. Hierbij ontdek je met elkaar alternatieven waardoor je werk effectiever en bevredigender wordt.

Ik bied je verschillende mogelijkheden op het gebied van intervisie, zowel incidenteel als voor een langere periode. Bijvoorbeeld:

voor starters die een (nieuwe) intervisiegroep willen opzetten.

voor ervaren groepen die behoefte hebben aan een opfrisbeurt.

voor als je wat meer variatie wilt in de werkvormen.

You have tremendous inner strength, inner wisdom and inner knowing. Tap into it.

Wat kun je van mij verwachten?

We bekijken samen wat jullie behoefte aan begeleiding is: van een goede start, een opfrisbeurt of juist begeleiding gedurende een langere periode. Of je nu een beginner bent of al heel ervaren, of jullie als groep nog net nieuw zijn of elkaar juist al door en door kennen.

Ik bewaak het proces

Ik creëer de randvoorwaarden die nodig zijn voor een succesvolle intervisie. Zodat jullie je volledig kunnen richten op de inhoud.

Ik houd jullie bij de les

Ik confronteer je als je (onbewust) probeert te duiken. De kracht van intervisie zit in de gestructureerde manier waarop een casus of vraagstuk wordt besproken. Daarmee overstijg je het niveau van een goed gesprek met collega’s.

Ik bied variatie

Verandering van spijs doet eten. Steeds dezelfde methode kan op den duur ook leiden tot herhaling van zetten en van antwoorden en daarmee verdieping juist in de weg staan. Een andere werkvorm kan dan juist de opfrisser zijn die jullie nodig hebben.

Ervaringen van mijn klanten

 

“Esther gaat praktisch en met humor aan de slag binnen een toegankelijk theoretisch kader. Ze creëert een veilige setting en weet ons met zachte hand bij de les te houden wanneer het té gezellig dreigt te worden.”

– Nick

 

“De workshop over organisatie-opstellingen was een openbaring. Opeens zag ik heel duidelijk wat er in de dynamiek binnen onze maatschap niet klopte én hoe ik dat anders kan aanpakken.”

– Femke

“Ik geloof dat onze gezondheidszorg goede huisartsen nodig heeft die stevig in hun schoenen staan.”

Ook ik leer elke keer weer wat bij

Als kind droomde ik ervan huisarts te worden. Nu help ik huisartsen om de beste versie van zichzelf te leven en te werken. Mijn doel is steeds hetzelfde: jou te helpen jouw eigen weg te vinden en te bewandelen.

In mijn verschillende opleidingen heb ik zelf de kracht van intervisie ervaren. De gestructureerde werkvormen bieden een kader waarbinnen we enerzijds de diepte in kunnen gaan en tegelijkertijd antwoorden die we in onszelf hebben naar boven kunnen komen.

De afgelopen jaren heb ik geregeld intervisieroepen begeleid. Elke groep en elke casus is anders. Het is een voorrecht om deelnemers tot eigen nieuwe inzichten te zien komen. De kracht van de eigen ontdekking.

Voor DOKh heb ik verschillende worshops gegeven voor EKC-ers over (het begeleiden van) intervisie(groepen).

  Samen aan de slag

  Begeleide intervisie

  laat je leiden door het proces

  € 100,-

  per uur

  Begeleide intervisie is behulpzaam om een nieuwe methode aan te leren of om je intervisiegroep een opfrisbeurt te geven.

  Tijdens de intervisie worden casussen van één of meer deelnemers uitgewerkt aan de hand van de gekozen intervisiemethode, bijvoorbeeld de incidentmethode.

  Wil jij ook aan de slag met je intervisiegroep? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

  Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
  Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassingen.

  Workshop over alternatieve methodieken

  nieuwe wegen leiden naar Rome

  € 350,-

  Voor een workshop van 3 – 3,5  uur

  Organisatie-opstellingen, KernKwadrant, Belbin teamrollen en verbindende communicatie zijn voorbeelden van alternatieve methodieken.

  Tijdens de workshop ligt het zwaartepunt op zelf ervaren. Dat betekent dat we na een korte inleiding aan de slag gaan met een aantal van jullie eigen casussen.

  Wil jij met jouw intervisiegroep ook eens experimenteren met andere werkvormen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

  Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
  Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassingen.

  Veelgestelde vragen

  Is de intervisie geaccrediteerd?

  Intervisie levert alleen studiepunten op, wanneer (minstens) één van de deelnemers EKC-er is. Dat geldt zowel voor de ‘gewone’ begeleide intervisie als voor de workshops.

  Breng je ook reiskosten in rekeningen?

  Voor locaties die op maximaal 45 minuten reistijd liggen (enkele reis), breng ik geen reiskosten in rekening. Voor locaties die verder weg zijn, reken ik 50 euro per uur voor de reistijd.

  Krijgen we allemaal een eigen factuur?

  Als jullie dat willen, krijgen jullie allemaal een eigen factuur. Dan deel ik het totaalbedrag door het aantal deelnemers. Of jullie krijgen één factuur die jullie dan zelf onderling verrekenen.

  Wil jij ook aan de slag met je intervisiegroep?

  Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.