Voor een goed geolied team

Hoe gaat het met jouw team?

Je huisartsenpraktijk draait om goede patiëntenzorg. Voor goede zorg wil je blind kunnen vertrouwen op je team. Veel huisartsen worstelen in hun team met zaken als (te) hoge werkdruk, personeelstekort, irritaties en misverstanden die de sfeer ondermijnen, toenemende organisatorische en administratieve belasting.

Misschien geldt dat ook voor jou. Of misschien wil je dat juist vóór zijn.

Wil je tijd om samen met je team stil te staan bij hoe jullie het als team doen? Wil je investeren in de samenhang en saamhorigheid binnen jullie team? Of wil je onderzoeken waarom het niet helemaal lekker loopt binnen het team en ontdekken wat je daaraan kunt doen?

Ik help je er graag mee!

Ook jullie een goed geolied team

De samenwerking met en binnen het team is de één-na-belangrijkste factor die voor huisartsen het vak zo leuk maakt. Op nummer één staat de patiëntenzorg zelf. Een goed geolied team betekent onder andere:

leidinggeven zonder de baas te spelen

heldere afspraken over verdeling van taken en verantwoordelijkheden

communiceren zonder misverstanden

zeggen wat je doet en doen wat je zegt

praten met elkaar in plaats van over elkaar

Een goed geolied team ben en maak je samen

Samen de best mogelijke patiëntenzorg leveren

Jullie hebben één gezamenlijk doel: de best mogelijke zorg leveren aan jullie patiënten. Binnen de kaders en de visie van de praktijkhouder(s), zijn de rollen en taken helder verdeeld.

Er is een goede balans tussen eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je team heeft een zelfoplossend vermogen om de meest voorkomende uitdagingen gezamenlijk het hoofd te bieden.

Communiceren zonder misverstanden

Jullie hebben een open sfeer waarin jullie op een positieve manier met elkaar omgaan. Iedereen weet zich gewaardeerd. Er is ruimte voor ieders inbreng en eigenheid.

Feedback geven en ontvangen is een goede gewoonte. Waar het niet duidelijk is, wordt om verheldering gevraagd. Waar het schuurt, wordt zo snel mogelijk de lucht geklaard.

Leiding geven zonder de baas te spelen

Als praktijkhouder(s) ben je je bewust van je rol als leider van jullie praktijk.

Je weet waar je heen wilt: jullie gezamenlijke visie geeft richting en inspireert.

Je weet wat je van je team kunt verwachten: jullie hebben gezamenlijk de taken en verantwoordelijkheden helder verdeeld en je maakt slim gebruik van ieders kwaliteiten.

Je team weet wat het aan jou heeft: je geeft de sturing die nodig is en de ruimte die passend is.

Ervaringen van mijn klanten

 

“De bijeenkomsten hebben bijgedragen aan meer saamhorigheid, begrip voor elkaars situatie waardoor we langdurige problemen aan durfden kaarten. We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg.”

– Chris

 

“Met dit traject hebben we onze gezamenlijke visie bevestigd en samen knelpunten geïdentificeerd. Ook heeft het ons geholpen impliciete verwachtingen en  zowel positieve als teleurstellende ervaringen bespreekbaar te maken. We hebben een plan gemaakt om nog beter samen te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken en met plezier te (blijven) werken.”

– Freek

Maatwerk

Teamcoaching is altijd maatwerk, toegespitst op jullie praktijk en jullie vraag. Ik zet jullie team centraal en zorg voor een programma dat jullie uitnodigt en uitdaagt jullie doel(en) te halen. De mix van inspanning en ontspanning houdt iedereen bij de les. En je krijgt handreikingen mee om het resultaat van de teamcoaching mee te nemen naar de praktijk van alledag.

Intake en voorstel

Tijdens het intakegesprek met de praktijkhouder(s) verkennen we samen jullie wensen. Wat is de aanleiding voor de vraag? Wat willen jullie bereiken? En wat heb ik jullie daarbij te bieden.

Teamdag

Een teamdag is een belangrijke bouwsteen in mijn aanpak. Soms volstaat één dag(deel), soms zijn er meerdere bijeenkomsten nodig.

Fases in het traject

 • Voorbereiding: zorgen dat het programma aansluit bij de beleving van alle deelnemers en eventuele hindernissen wegnemen;
 • Teambijeenkomst(en): doorbreken van niet meer werkende patronen en samen vormgeven aan de toekomst;
 • Implementatie: in de praktijk brengen van alle goede voornemens en afspraken.

“Ik geloof in de huisarts als spin in het web, met een oog voor het hele systeem, voor levensloop, met een integratieve benadering. Voor goede zorg moet een huisarts blind kunnen vertrouwen op zijn of haar team.”

Ik help je op weg

Als kind droomde ik ervan huisarts te worden. Nu help ik huisartsen om de beste versie van zichzelf te leven en te werken. Elke huisarts, elke praktijk, elk team is weer anders. Mijn doel is steeds hetzelfde: jou te helpen jouw eigen weg te vinden en te bewandelen.

In de afgelopen twaalf jaar heb ik in tientallen praktijken met huisartsen en hun teams gewerkt. Gingen we aan de slag met vraagstukken rondom (persoonlijk) leiderschap, communicatie en samenwerking. Met de dynamiek in het team.

Ik ben er voor jullie. Ik help jullie de inspiratie en de kracht te vinden om te dokteren op de manier die bij jullie past.

  Ervaringen van mijn klanten

   

  “Esther creëert tijdens de bijeenkomsten een zodanige sfeer waarin iedereen open kan zijn.”

  – Tan

   

  “Esther heeft veel gevoel voor de juiste communicatieve oplossing voor complexe personele zaken, maar wel met een heerlijk gevoel voor humor, waardoor zaken weer in het juiste perspectief komen te staan.”

  – José

  Investeren in een goed geolied team

  HuisartsenTeamcoaching

  vanaf

  € 595,-

  per dagdeel

  Vrijblijvend intakegesprek van 50 minuten

  • via videobellen of op locatie

  Programma op maat

  • we kijken samen wat jullie nodig hebben
  • ik schrijf een voorstel waarin ik alles op en rij zet

  Inclusief materialen* en verslagen

  • ik maak van elke bijeenkomst een samenvattend verslag met daarin een overzicht van de gezamenlijke conclusies, acties en afspraken
  • na afloop van het traject volgt een samenvattend verslag met suggesties voor de toekomst

  Nazorg

  • tot een jaar na de laatste bijeenkomst kunnen alle deelnemers met vragen terugkomen op wat in het coachingstraject aan bod is geweest

  Wil jij ook aan de slag met je team? Mail me om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden

  Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
  Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassingen.

  *) Voor de uitgebreide Belbin teamrollen persoonlijke profielen en (sub)teamanalyses bereken ik de kosten door voor het gebruik van het gevalideerde online instrument.

  Veelgestelde vragen

  Is deze teamcoaching geaccrediteerd?

  Het is mogelijk accreditatie aan te vragen voor de teamdag voor huisartsen, praktijkondersteuners (NVvPO en V&VN) en praktijkassistentes. De kosten hiervan bereken ik door.

  Hoe zit het met de locatie?

  Teamdagen vinden bij voorkeur buiten de eigen praktijk plaats, op een geschikte locatie. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen.

  Individuele gesprekken kunnen in principe op de praktijk plaatsvinden of online, afhankelijk van de reistijd en mogelijkheden.

  Breng je reiskosten in rekeningen?

  Voor locaties die op maximaal 45 minuten reistijd liggen (enkele reis), breng ik geen reiskosten in rekening. Voor locaties die verder weg zijn, reken ik 50 euro per uur voor de reistijd.

  Direct aan de slag?

  Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap! Maak gratis een afspraak voor een 1-op-1 online inzichtsessie en ontdek wat jij kunt doen om op ontspannen wijze de druk(te) en de stress in jouw praktijk en team te verminderen.