Samen aan de leiding van jullie praktijk

Meer kapiteins op een schip

Als maatschap zijn jullie gezamenlijk eigenaar van jullie praktijk, geven jullie gezamenlijk leiding aan jullie team. Goede afstemming en taakverdeling is belangrijk: om te voorkomen dat dingen dubbel gebeuren of juist blijven liggen. En om te voorkomen dat jullie tegen elkaar uitgespeeld worden.

  Ik help je er graag mee!

  Jullie krachten bundelen

  Voorbeelden van thema’s waarmee we aan de slag kunnen gaan, zijn:

  leiderschap en leidinggeven

  taakverdeling en afstemming

  gezamenlijke missie

  een nieuwe maat

  Leiding geven zonder de baas te spelen

  Hoe verdelen jullie de leiderschapstaken en hoe zijn de leiderschapskwaliteiten verdeeld binnen jullie maatschap? Wat is jullie visie op leidinggeven en wat  zijn jullie stijlen? Hoe kun je optimaal ieders sterke kanten benutten en zwakkere kanten steunen?

  Met deze en andere vragen gaan we aan de slag om te zorgen dat jullie stevig aan de leiding kunnen gaan en jullie team inspireren.

  Weten waar jullie voor gaan en staan

  Belangrijke voorwaarde om als team te functioneren is een gezamenlijke visie. Waar staan jullie voor? Wat verbindt jullie?

  Een visie geeft richting aan iedere beslissing die genomen wordt. Het vergroot bovendien de betrokkenheid van alle teamleden bij de praktijk(en) en daarmee hun zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

  Een nieuwe maat

  Ik vergelijk een maatschap wel met een huwelijk. Dus niet alleen een zakelijk partnerschap, ook een professionele en zelfs persoonlijke relatie. Vullen jullie elkaar aan? Hebben jullie dezelfde droom? Wat zou een breekpunt zijn voor jou? 

  Juist jullie dynamiek, samenwerking en communicatie gaan ervoor zorgen dat jullie er een succes van maken.

  “Ik geloof in de huisarts als spin in het web, met een oog voor het hele systeem, voor levensloop, met een integratieve benadering. Ik geloof dat onze gezondheidszorg goede huisartsen nodig heeft die stevig in hun schoenen staan.”

  Ik help je op weg

  Als kind droomde ik ervan huisarts te worden. Nu help ik huisartsen om de beste versie van zichzelf te leven en te werken. Elke huisarts, elke praktijk, elk team is weer anders. Mijn doel is steeds hetzelfde: jou te helpen jouw eigen weg te vinden en te bewandelen.

  In de afgelopen twaalf jaar heb ik in tientallen praktijken met huisartsen en hun teams gewerkt. Gingen we aan de slag met vraagstukken rondom (persoonlijk) leiderschap, communicatie en samenwerking. Met de dynamiek in het team.

  Ik ben er voor jou. Ik help je de moed en de kracht te vinden om te dokteren op de manier die bij jou past.

   Samen aan de leiding

   Praktijkcoaching

   € 125,-

   per uur

   Vrijblijvend intakegesprek van 45 minuten

   • via videobellen of op locatie

   Programma op maat

   • we kijken samen wat jullie nodig hebben
   • ik schrijf een voorstel waarin ik alles op een rij zet

   Inclusief materialen* en verslagen

   • ik maak van elke bijeenkomst een samenvattend verslag met daarin een overzicht van de gezamenlijke conclusies, acties en afspraken

   Wil jij ook aan de slag met je maatschap? Mail me om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

   Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
   Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassingen.

   *) Voor de uitgebreide Belbin teamrollen persoonlijke profielen en (sub)teamanalyses bereken ik de kosten door voor het gebruik van het gevalideerde online instrument.

   Veelgestelde vragen

   Is deze begeleiding geaccrediteerd?

   Nee, voor deze begeleiding krijg je geen bij- of nascholingspunten. Wellicht dat je dit wel kunt onderbrengen in je persoonlijk ontwikkelingsplan.

   Breng je ook reiskosten in rekeningen?

   Voor locaties die op maximaal 45 minuten reistijd liggen (enkele reis), breng ik geen reiskosten in rekening. Voor locaties die verder weg zijn, reken ik 50 euro per uur voor de reistijd.

   Direct aan de slag?

   Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap! Maak gratis een afspraak voor een 1-op-1 online inzichtsessie en ontdek wat jij kunt doen om op ontspannen wijze de druk(te) en de stress in jouw praktijk en team te verminderen.