Waardencontract

Ik gebruik het waardencontract tijdens teamdagen en trainingen. Het zijn vijf afspraken die we met elkaar maken over hoe we met elkaar omgaat tijdens de teamdag of training. En ook zeer geschikt voor in je eigen team.

er zijn

Het is de aanwezigen in ieder geval gelukt er fysiek te zijn. Top. En als je er dan toch bent, wees er dan ook helemaal. Oftewel: hou je aandacht erbij, laat je niet afleiden (doe je telefoon uit – en als je per se bereikbaar moet zijn, zet m dan op stil en loop even weg als je opneemt). En minstens zo belangrijk: doe mee. Je bent er nu toch.

doel

Een doel hebben is als de bestemming invoeren in je navigatiesysteem: ook zonder kun je best een een leuke tocht maken, met is de kans veel groter dat je je bestemming (of doel) daadwerkelijk bereikt. Deze bijeenkomst is georganiseerd met een bepaald doel voor ogen. Denk ook na over je eigen, persoonlijke doel: wanneer is deze bijeenkomst voor jou geslaagd? Wat wil je in ieder geval gedaan hebben of bereiken?

respect

Heb op de eerste plaats respect voor jezelf: want als jij geen respect hebt voor jezelf, waarom zou een ander dat dan wel hebben? Kortom: luister naar jezelf, neem jezelf serieus en uit je (zie ook volgende punt)

Heb ook respect voor de ander: luister wat de ander te zeggen heeft, hou rekening met elkaar. Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden.

En tot slot heb ook respect voor de ruimte en de spullen daarin. Hou het heel.

spreek uit, laat los en ga verder

Het zou zomaar kunnen dat er iets is in deze ruimte of wat iemand zegt of doet (of juist niet) waar je last van hebt. Word je daarvan bewust (zie vorige punt) en zeg het. Samen kunnen we kijken of er een oplossing is. Zo ja: mooi. Zo nee: laat het los en ga verder – laat het je niet weerhouden om je doel te bereiken.

have fun

Het mag ook gewoon leuk zijn.