"Ik vertrouw op de innerlijke wijsheid van ieder mens" ~ Esther

Over Esther

Al op lagere school (basisschool) wist ik heel goed wat ik wilde worden wanneer ik later groot was: dokter. Want ik wilde mensen beter maken. Ik droomde ervan huisarts te worden, het mooiste vak ter wereld. Na mijn studie geneeskunde liep mijn leven wat anders. En gedurende vijftien jaar heb ik achtereenvolgens als zaalarts, medisch adviseur, afdelingshoofd en projectleider ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan alleen de medische inhoud van het werk. Ik weet hoe lastig het kan zijn een team van professionals aan te sturen, met een balans tussen gezamenlijke en eigen verantwoordelijkheid, tussen sturing en zelfsturing.

Als vrouw, moeder van twee zonen en zelfstandig ondernemer ken ik ook de verleiding heel goed om me te plooien naar de wensen van anderen en daarbij mezelf weg te cijferen. Genoegen te nemen met wat overblijft en te denken dat mijn tijd nog wel komt. Me stilletjes (en soms ook niet zo stil) te schikken in een rol die niet echt bij me past. Jarenlang heb ik op die manier roofbouw gepleegd tot ik op de bodem terecht kwam en de enige weg omhoog was.

Opgekrabbeld uit de put beloofde ik mezelf op de eerste plaats trouw te zijn aan mezelf, aan wie ik echt ben. Het roer ging om. Ik wil de beste versie van mezelf leven, in lijn met wie ik ten diepste ben. En jou helpen dat ook te bereiken. Ik verlang ernaar huisartsen te helpen zichzelf te helpen, jou te helpen ontdekken wie je ten diepste bent en hoe je de beste versie van jezelf kunt leven, de beste huisarts kunt zijn die je in je hebt.

Inmiddels werk ik al zo’n twaalf jaar als teamcoach en procesbegeleider in huisartsenpraktijken. Ik heb talloze teams geholpen hun eigen weg te vinden. Ik geloof dat mijn rol als begeleider vooral bestaat uit het bieden van een veilige ruimte, een luisterend oor en het aanreiken van instrumenten zodat je tot je eigen oplossingen kunt komen. Je weet namelijk zelf het beste wat goed is voor jou, en dat geldt ook voor je team.

Mijn eigen ervaringen combineer ik daarbij met verschillende opleidingen, van basisarts tot psychodynamisch therapeut, van Stembevrijder® tot gecertificeerd Passietest® facilitator en nog veel meer. Ik vertrouw op de innerlijke wijsheid van ieder mens, omdat we diep van binnen zelf het beste weten wat goed voor ons is.

Ik help je de kracht en de moed te vinden om te dokteren – en te leven – op de manier die bij jou past.

Volg mij op LinkedIn:

Geneeskunde - Universiteit van Leiden

Ik ben in 1997 afgestudeerd als basisarts. Tijdens mijn studie was ik actief in de studentenvertegenwoordigingen en ben ik lid geweest van onder andere de onderwijscommissie van de vakgroep huisartsgeneeskunde, de faculteitsraad en het faculteitsbestuur.

Psychodynamisch Therapeut Post-HBO - Academie voor Psychodynamica

Deze vierjarige opleiding heeft me een degelijke en brede basis gegeven als zelfstandig therapeut in de complementaire psychotherapie. De vele verschillende methoden, therapievormen en technieken die ik hier heb geleerd pas ik toe in mijn werk als (team)coach en procesbegeleider.

Stembevrijder - Centrum voor stembevrijding

Jan Kortie introduceerde deze term in Nederland. Stembevrijding is geen (therapeutische) methode in klassieke zin. Het is eerder een ziens- en benaderingswijze die je helpt je vrijer te uiten. Al dan niet zingend. Geluid te geven aan wat in je leeft en je daarmee te bevrijden van wat je belemmert om de volgende stap te zetten in het creëren en manifesteren van je dromen.

Certified Passion Test Facilitator

De passietest is ontwikkeld door Chris en Janet Atwood. Het is een bedrieglijk eenvoudige manier om helder te krijgen wat er voor jou werkelijk toe doet en hoe je hiervan meer in je leven kunt krijgen. Een krachtige methode die je helpt om vanuit je hart en voorbij je overtuigingen je leven in lijn te brengen met wie je ten diepste bent.

Wil jij mijn gratis e-book ontvangen met 15 tips voor huisartsen die op eigen wijze willen dokteren?

Hoe klanten mij ervaren

 

“Esther weet met zachte hand de vinger op de zere plek te leggen en er een draai voorwaarts aan te geven.”

– Daniëlle

 

“Esther heeft eigen ervaring met tegenslag en met de manier om daarmee om te gaan. Iemand die zelf groot durft te denken en haar eigen dromen in vervulling heeft laten gaan door daar keihard voor te werken, wil ik zonder aarzeling aanbevelen.”

– Philip

Wil jij ook dokteren op de manier die bij je past?

Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap! Maak gratis een afspraak voor een 1-op-1 online inzichtsessie en ontdek wat jij kunt doen om op ontspannen wijze de druk(te) en de stress in jouw praktijk en team te verminderen.