Over HuisartsenTeamwork

HuisartsenTeamwork helpt huisartsen

Ik zie huisartsen worstelen in hun praktijk. Niet-patiëntgebonden activiteiten kosten steeds meer tijd en energie. Alle teamleden zetten zich in om de best mogelijke patiëntenzorg te leveren. Om de sfeer in het hardwerkende team te bewaren blijven verwachtingen impliciet, spreken teamleden hun ongenoegen of teleurstellingen niet uit, durven leidinggevenden geen grenzen te stellen.

Met HuisartsenTeamwork help ik huisartsen om weer op de eerste plaats huisarts te zijn. Met een team dat voor hen werkt, in plaats van andersom. Waarin alle teamleden weten wat er van hen verwacht wordt, communiceren zonder misverstanden en de praktijkhouders leiden zonder de baas te zijn.

Ervaring als arts en projectleiderEsther van den Enden

Als arts, medisch adviseur, afdelingshoofd en projectleider heb ik gedurende vijftien jaar ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan alleen de medische inhoud van het werk.

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn een team van professionals aan te sturen, met een balans tussen gezamenlijke en eigen verantwoordelijkheid, tussen sturing en zelfsturing. En inmiddels heb ik talloze teams geholpen ook die balans te vinden, door ze hun samenwerking en communicatie te laten versterken en visie te ontwikkelen.

In 2010 heb ik mijn baan opgezegd om me volledig te richten op mijn eigen onderneming. Eerst in een praktijk voor individuele therapie en coaching, waarin ik mensen hielp hun eigen keuzes te maken. Als snel verlegde ik mijn aandacht naar huisartsenteams. In HuisartsenTeamwork komt alles samen.

 

Esther van den Enden
oprichter en eigenaar van HuisartsenTeamwork