Wat je kunt leren van lastige collega’s


Één van de andere praktijkhouders kon ontzettend drammen. Alles moest op zijn manier, er was totaal geen ruimte voor alternatieven. Tijdens een praktijkhoudersbijeenkomst met Esther hebben we aan de hand van het kernkwadrant onze werkrelatie onder de loep genomen. We kwamen tot de ontdekking dat we elkaar eigenlijk heel goed aanvullen: hij met zijn daadkracht, ik met mijn beschouwende blik en analytisch vermogen. We waren alleen doorgeschoten en zo in elkaars allergie terecht gekomen. Door zijn daadkracht was ik passief geworden, wat bij hem weer een behoefte aan meer daadkracht had opgeroepen. Daardoor was ik nog passiever geworden. Er is ons allebei veel duidelijk geworden. we hebben bovendien een taal gevonden waarmee we over dit soort verschillen kunnen praten zonder in verwijten te schieten. Sterker nog: we kunnen er nu samen om lachen als we af en toe weer doorschieten. 

Het kernkwadrant van Daniel Ofman is een toegankelijke methode om conflicten met anderen te analyseren en meer te leren over je eigen sterke en minder sterke kanten. Het model draait om vier begrippen:

  • kernkwaliteit
  • valkuil
  • allergie
  • uitdaging

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten zijn die eigenschappen die tot de kern van een persoon behoren. Een kernkwaliteit geeft je kleur: het is de specifieke sterkte die een ander als eerste over je zegt als ernaar gevraagd wordt.

Valkuilen

Iedere kernkwaliteit heeft ook een schaduwkant, ook wel vervorming genoemd. Daar kom je in terecht als je doorschiet in je kernkwaliteit: er is te veel van het goede. Je kwaliteit wordt dan je zwakte. In het kernkwadrant staat de vervorming als valkuil. De valkuil is het verwijt dat mensen je regelmatig maken, in je gezicht of achter je rug.

Uitdagingen

Je uitdaging is het (positief) tegenovergestelde van je valkuil. Deze kwaliteit is een goede aanvulling op je kernkwaliteit en is nodig om te voorkómen dat je doorschiet in je kernkwaliteit. Het gaat daarbij om én-én: je hebt beide kwaliteiten nodig.

Valkuil en uitdaging zijn vaak de bron van conflicten. Irritaties en onderlinge spanningen ontstaan vaak als je je te weinig bewust bent van je eigen kwaliteiten (met hun vervormingen) en die van anderen.

Allergieën

De meeste mensen zijn allergisch voor een teveel van hun uitdaging, zeker als ze dat bij een ander ervaren. Het teveel is dan weer een vervorming. Dat betekent dat jouw allergie de valkuil van een ander is. ie ander schiet door in iets waar jij weinig van hebt en wat je wel nodig hebt: je uitdaging.

Kernkwadrant rond

Een kernkwadrant is vanuit alle vier de hoeken op te bouwen en op allerlei manier te checken op juistheid. De ingang via de kernkwaliteit is vaak de moeilijkste: in onze (Calvinistische) cultuur zijn we niet gewend iets positiefs over onszelf te zeggen. Onze valkuilen en onze allergieën kunnen we vaak makkelijker verwoorden.

En nu jij!

Vul je eigen kernkwadrant in, ontdek wat jij kunt leren van die lastige collega en deel je ervaringen in het commentaarveld hieronder.