Lastige collega’s deel 2

“Ik ergerde me aan één van onze assistentes. Ik vond haar passief: nooit kwam ze zelf met een voorstel om zaken te verbeteren of aan te pakken. Haar werk deed ze verder heel goed, dus ik wilde haar zeker niet kwijt. Aan de hand van het kernkwadrant kreeg ik meer begrip voor haar. En voor mezelf.”

Je allergie leert je meer over jezelf én over de ander

De confrontatie aangaan met iemand voor wie je allergisch bent, heeft zowel voor jezelf als voor de ander voordelen.

  • Ten eerste ga je je realiseren dat de allergie betrekking kan hebben op een eigen uitdaging (Wat je kunt leren van lastige collega’s). Dit vergroot je zelfkennis, biedt kansen voor persoonlijke groei en maakt je ook milder en verdraagzamer in de omgang met die ander.
  • Ten tweede kun je via jouw allergie de kernkwaliteit van de ander ontdekken. Dit vergroot de zelfkennis van de ander, jullie onderlinge begrip en komt jullie communicatie en samenwerking ten goede. Hiervoor gebruik je het dubbele kernkwadrant.

Het dubbele kernkwadrant

Het dubbele kernkwadrant bestaat uit twee kernkwadranten, waarbij jouw allergie samenvalt met de valkuil van de ander. Je maakt het in twee stappen. Dit kun je voor jezelf doen, of samen met die ander aan wie je je ergert.

1. Maak eerst je eigen kernkwadrant, uitgaande van je allergie.

Het kernkwadrant van de ‘ik’ uit bovenstaand voorbeeld ziet er zo uit:

kernkwadrant-ik

 

2. Maak vervolgen een tweede kernkwadrant, ervan uitgaande dat jouw allergie de valkuil van de ander is.

Hierbij maak je een inschatting van de ander. Daag jezelf daarbij uit: maak geen omgeklapte versie van je eigen kwadrant, waarbij jouw uitdaging de kernkwaliteit van de ander is. Uit iedere kwaliteit kunnen vele kwadranten gemaakt worden. Juist de nuanceverschillen zijn belangrijk. Net als in je eigen kernkwadrant gaat het er om de precieze verwoording te vinden die bij die persoon past.

Het kernkwadrant van de ‘ander’ uit bovenstaand voorbeeld ziet er zo uit:

kernkwadrant ander

 

Gecombineerd ziet het dubbele kernkwadrant uit bovenstaand voorbeeld er zo uit:

dubbel kernkwadrant passiviteit

 

Als je dit voor jezelf doet, levert het je direct meer inzicht op in wat er nu eigenlijk aan de hand zou kunnen zijn tussen jou en de ander. Meer begrip voor jezelf en de ander leidt direct tot een betere onderlinge relatie: wanneer jij verandert (ander gedrag vertoont), kan de ander niet anders dan ook veranderen (reageren op jouw andere gedrag).

Nog sterker wordt het als je dit samen doet. Werk een dubbel kernkwadrant uit met een teamlid of collega aan wie je je ergert. Je zult ontdekken dat mensen veel makkelijker aan te spreken zijn op hun vervormingen (valkuilen) wanneer ze het hele plaatje zien: erkenning krijgen voor hun kernkwaliteiten en zien hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen (uitdaging). Dit levert heel andere gesprekken op.

  • je hebt je eigen uitdaging ontdekt en kunt je kernkwaliteit en uitdaging bij elkaar brengen. Daardoor blijf je uit je eigen valkuil en wordt het gesprek met je teamlid kansrijker.
  • je spreekt je teamlid niet alleen aan op wat er ‘mis’ is (diens valkuil), maar ook op wat er goed is (kernkwaliteit) en op welke manier zij of hij zich verder kan ontwikkelen (uitdaging)

 

En nu jij!

Vul je eigen dubbelkwadrant in, ontdek wat jij kunt leren over jezelf én de ander en deel je ervaringen in het commentaarveld hieronder.
Meer lezen: Bezieling en kwaliteit in organisaties van Ir Daniel D. Ofman