Kies: doormodderen of veranderen!

Voor succesvolle verandering is een beslissing nodig. De beslissing om afscheid te nemen van het oude en te kiezen voor het nieuwe. Deze beslissing wordt krachtiger wanneer je een diepgaand inzicht hebt in de gedachten en patronen die de oude situatie in stand houden. Dit inzicht voedt je besluitvaardigheid. Beslissen heeft dus twee kanten: inzicht in je patronen en het besluit zelf. 

Inzicht in je patronen

Ontdek hoe je verzeild bent geraakt in deze oude situatie. Welke besluiten, gebeurtenissen en andere zaken hebben je (jullie) gebracht waar je nu bent? En wat is je eigen aandeel daarin geweest.

Ontdek op welke manier je deze situatie stand houdt. Welke gedachten en overtuigingen spelen daarin een rol? Welk gedrag? In welk patroon houden jullie elkaar gevangen?

3 vragen die je helpen om dit te ontdekken zijn:

  1. hoe ben je op dit punt gekomen: welke gebeurtenissen en besluiten hebben hiertoe geleid?
  2. welke waarheid zeg je tegen jezelf die maakt dat je blijft waar je bent?
  3. als je niet verandert, wat is daar dan de uiterste negatieve consequentie van?

Actie: neem het besluit

Een besluit of een keuze is niet iets wat gebeurt: het is een gerichte actie. Met veel kracht. Jij kiest voor de verandering. Sta daarbij stil. Ervaar de kracht van het besluit. Dit is het verschil tussen droom en realiteit: dat je besluit om het te doen.

Het is goed om je daarbij te realiseren dat je dit besluit niet één keer neemt, maar keer op keer. Iedere keer als je in je oude patroon terugvalt of dreigt terug te vallen, kies je opnieuw voor de verandering. En hoe vaker je dat doet, hoe makkelijker het wordt. Na verloop van tijd wordt het nieuwe een automatisme.

4 tips om je besluit krachtiger te maken

  1. zeg het hardop. Gesproken woorden zijn krachtiger dan gedachten om oude patronen te doorbreken.
  2. maak er een gebaar bij – en gebruik elke keer hetzelfde gebaar. Bijvoorbeeld je hand in de lucht. De beweging in je lichaam geeft een extra bekrachtiging.
  3. vertel het anderen. Wanneer zij later bij je informeren hoe het gaat, is dat een extra stimulans om door te gaan.
  4. voor teams: geef elkaar een hand (of een high five) terwijl je het besluit uitspreekt. Daarmee is de koop gesloten ;-).

 

 

Dit blog is het tweede deel in een serie over veranderen. Het eerste deel gaat over motivatie, het derde deel over actie en het vierde deel over op koers blijven. De serie is gebaseerd op het werk van L. Michael Hall, Amerikaans psycholoog en NLP/ neurosemantiek trainer. Hij baseerde zijn model van de Assen van verandering op de strategieën van succesvolle veranderaars.