Home » Blog » Voor jezelf » Passie voor je vak

Passie voor je vak

door | 27 mrt, 2023 | Voor jezelf

Als huisarts voel je je soms net een schaap met vijf poten. Het lijkt wel of ‘huisarts’ het nieuwe ’42′ is: wat er ook maar moet gebeuren in de zorg of rond / met een patiënt, de ogen zijn al snel gericht op jou. Voor je het weet ben je druk met van alles wat steeds minder te maken heeft met waaróm je ooit voor dit prachtige vak koos.

Hoe zou het zijn om in je vak en in je leven vooral bezig te zijn met wat wérkelijk belangrijk voor je is? Om te weten en te merken wat je doet er toe doet – niet alleen voor anderen, juist ook voor jouzelf. Om je eigen dromen te realiseren in plaats van alleen die van anderen te faciliteren.

In de Passie Test® van Janet en Chris Atwood heb ik daarvoor een fijn hulpmiddel gevonden. Het is een eenvoudige en krachtige methode die je helpt om te ontdekken waar het jou werkelijk om gaat, wat je dromen en passies zijn. De vragen en oefeningen brengen je bij wat je echt wilt in het leven én hoe je dat kunt bereiken.

En zeker ook dat tweede is belangrijk. Het is niet genoeg om te dromen, minstens zo belangrijk is het om je dromen werkelijkheid te maken. En dat doe je door actief keuzes maken en je energie richten op de dingen die er voor jou écht toe doen.

Dokteren op de manier die bij jou past, begint bij weten wat dat wél is. Ik help je er graag mee.

 

* 42 is the answer to life, the universe and everything ~ Douglas Adams, ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’

Over Esther

Ik help huisartsen om te dokteren op de manier die bij je past. Met een goed geolied team en een maatschap waarin jullie het leiderschap samen oppakken.

Gerelateerde artikelen

Waar ben je dankbaar voor

Waar ben je dankbaar voor

Zo’n twee jaar geleden ben ik begonnen om elke dag op een briefje te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Hoewel ik al veel vaker over het nut van dankbaarheidsdagboeken en dergelijke gelezen en gehoord had, had ik mezelf nog niet eerder gezien als iemand die daaraan meedeed. Deze keer vormde dit schrijven onderdeel van een challenge en deed ik het samen met mijn nieuwe liefde.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin