Improviseren: spelend leren

improvisatietheater is spelend lerenImproviseren is samen spelen met wat er is en ontdekken hoe het kan zijn: lichtvoetig en zonder censuur. Het is theater uit het niets: spelers op het toneel die met een suggestie van het publiek scènes maken. Soms hilarisch, zoals bij De Lama’s of In Goed Gezelschap. Soms meer ingetogen en pijnlijk herkenbaar, zoals bij De Vloer Op.

Kernbegrippen

  • wees in het hier en nu
  • accepteer jezelf en anderen
  • voel de angst en doe het toch
  • durf te falen
  • geniet van jezelf en van elkaar

Jij kunt dit ook

Samen improviseren geeft plezier, verhoogt de sfeer en versterkt de onderlinge band. Een leuk uitje voor je team. En meer diepgang is ook mogelijk.

Ik werk met de impro cirkel, wat zorgt dat je bewuster gaat waarnemen wat er gebeurt en ontdekt hoeveel mogelijkheden er zijn om te reageren. Daarbij bieden de laagdrempelige speelse improvisatie oefeningen veel plezier en ontspanning in de groep. Ervaring met toneel is niet nodig: jullie creëren alles ter plekke. Laat je dus verrassen!

“Ik had niet gedacht dat ik improviseren zo leuk zou vinden. Het is behoorlijk buiten mijn comfortzône. Maar we hebben gewoon veel lol samen. En ik merk dat ik zelfverzekerder ben: het leiding geven gaat me makkelijker af en ik ga flexibeler om met wat er op mijn pad komt.”

Workshop

Tijdens een workshop van ongeveer 2,5 uur kunnen jullie zelf ervaren hoe leuk spelen is. Ik bouw de oefeningen rustig en stapsgewijs op, waardoor iedereen met plezier mee kan. De beweging en verbinding die op deze manier in het team ontstaan, werken lang en positief na.

Wil je meer diepgang? Een workshop theatersport is ook een uitstekende manier om uiteenlopende thema’s bespreekbaar te maken: samenwerken, communicatie, leiderschap en veranderingen, etc.

Cursus improviseren voor intervisiegroepen

Intervisie is leren van elkaar door ervaringen en kennis te delen. Door intervisie en improviseren te verbinden, brengen we wat leeft in beeld: soms confronterend, vaak relativerend en meestal met humor. Speels aan de slag met thema’s als samenwerken, communicatie, leiderschap en veranderingen.

Tarieven

losse workshop

  • duur: 2,5 uur
  • kosten: € 300

cursus

  • duur: 8 lessen van 2 uur
  • kosten: € 1.600

De workshop en cursus zijn alleen als groep* te boeken
Prijzen zijn inclusief 21% btw en exclusief eventuele kosten van een locatie.

* minimaal 6 (workshop) of 8 (cursus) en maximaal 12 personen