15 tips voor huisartsen die op eigen wijze willen dokteren

Je vak uitoefenen op de manier die bij jou past

In een maatschap waarin jullie het leiderschap gezamenlijk oppakken

Met een goed geolied team

Gewoon dokteren op jouw manier

Het klinkt zo eenvoudig. En in de praktijk doe je bewust en vaker nog onbewust steeds concessies. Ben je te veel tijd en energie kwijt aan zaken die voor jou niet tot de kern horen van je vak of van wie je bent. In je team, in je maatschap of puur in jezelf kan van alles in de weg zitten.

De 15 tips in mijn e-book helpen je om je eigen weg te vinden. Voor jezelf, voor je maatschap en / of voor je team. Het is geen boek dat je per se van kaft tot kaft moet lezen: ga direct naar dat deel waar je op dit moment wel wat extra inspiratie kunt gebruiken.

Over mij

Ik ben Esther van den Enden. Als kind droomde ik ervan huisarts te worden, het mooiste vak ter wereld. Na mijn studie geneeskunde nam mijn leven wat andere wendingen. Inmiddels werk ik al bijna twaalf jaar als teamcoach en procesbegeleider in huisartsenpraktijken.

Ik ben er voor jou. Ik geloof in de huisarts als spin in het web, met een oog voor het hele systeem, voor levensloop, met een integratieve benadering. Ik geloof dat onze gezondheidszorg goede huisartsen nodig heeft. Aan de omstandigheden kan ik niets veranderen. Wel help ik je de kracht te vinden om te dokteren op de manier die bij jou past binnen die omstandigheden. Want we hebben in dit land bevlogen huisartsen nodig, die stevig in hun schoenen staan en binnen alle beperkingen die er zijn, vol energie en enthousiasme blijven dokteren.

    Alle grote veranderingen worden voorafgegaan door chaos

    ~ Deepak Chopra

     

    Esther is een teamcoach die als arts weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat, zowel figuurlijk als letterlijk. Haar tips zijn to the point en met haar gevoel voor humor plaats ze alles weer in een ander persepctief.

    – José