De kunst van het geven

Wanneer we iemand een cadeau geven, besteden we tijd en aandacht aan het uitzoeken daarvan. We vragen ons af of degene aan wie we het geven blij zal zijn met dit cadeau of er in ieder geval iets aan heeft. We pakken het cadeau mooi in waarmee we laten zien dat we aandacht hebben besteed aan dit cadeau. Met zo’n cadeau tonen we onze waardering voor de ander. Feedback is ook een cadeau en verdient dezelfde zorgvuldigheid. 

De praktijk is weerbarstiger en we schieten vaak in een kramp als we feedback geven en ontvangen. In dit artikel besteed ik aandacht aan de kunst van het feedback geven: wat en hoe. En ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.

Voorbereiding

  • met welk doel geef je de feedback;
  • wat wil je zeggen;
  • kies een tijd en plek – neem de tijd, geef feedback onder vier ogen, zo snel mogelijk nadat je het gedrag zelf hebt waargenomen, lang genoeg na de gebeurtenis om zelf te zijn afgekoeld.

Feedbackgesprek

  • Schets de situatie.
  • Benoem concreet en veranderbaar gedrag: vertel wat je zelf hebt gezien, gehoord, waargenomen.
  • Spreek vanuit jezelf (ik-boodschap):  vertel wat het effect van dat gedrag is op jou.
  • Vraag om een reactie – herkent en begrijpt de ander de feedback, hoe heeft de ander het gedrag / de gebeurtenis ervaren en wat was diens bedoeling?
  • Werk samen aan een oplossing.
  • Toon respect en realiseer je dat je feedback net zoveel over jezelf zegt als over de ander.

Negatieve feedback

Wanneer je negatieve feedback geeft, begin met iets positiefs. Wanneer de hersenen de indruk hebben dat er slecht nieuws is verteld, wordt een mechanisme geactiveerd waardoor de rest van de boodschap niet meer aankomt. Met een positief begin trek je de aandacht van de ander. Zorg wel dat dit oprecht is – een leugen heeft de ander feilloos door. En vermijdt daarbij het woord maar – maar ontkracht wat daarvoor is gezegd.

Dit is het tweede artikel uit het drieluik over feedback. Vorige artikel ging over nut en noodzaak. Volgende keer ga ik in op de kunst van het ontvangen. Mis het niet!

En nu jij

Smaak te pakken gekregen? Breng de tips in de praktijk met deze oefeningen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Wat werkt voor jou als het gaat om feedback geven? En wat niet? Laat het me weten.

Hartelijke groet,
Esther van den Enden
HuisartsenTeamwork