Zo blijf je op koers!

Je weet waar je heen wilt, je bent druk aan de slag. Hoe zorg je dat je je doel daadwerkelijk bereikt? Daarover gaat het vierde en laatste duo voor succesvolle verandering: op koers blijven. 

De twee aspecten van op koers blijven, zijn:

  • aanmoedigen – successen vieren
  • testen – wat kan er beter

Aanmoedigen

je successen vieren is een belangrijk onderdeel van succesvol veranderenVeranderen gaat vaak niet vanzelf en niet direct. Het kost tijd en moeite, ‘bloed, zweet en tranen’. Daarbij is het belangrijk jezelf en je team aan te moedigen. Aandacht hebben voor wat al wél lukt motiveert om door te gaan. 

Alles wat je aandacht geeft groeit

Stilstaan bij wat je bereikt hebt zijn we niet gewend in onze cultuur. Het wordt snel als opschepperij gezien, als je zegt waar je goed in bent of wat er lukt. Je successen vieren, of ze nu groot of klein zijn, is een krachtig middel om succesvol te veranderen.

  • je beloont jezelf / je team en maakt daardoor van de verandering een positieve ervaring
  • je geeft aandacht aan de dingen die wel lukken, waardoor er meer van komt

Zoals gezegd: het gaat niet alleen om grote successen, zoals bijvoorbeeld het halen van de praktijkaccreditering. Ook en misschien wel juist de kleine successen zijn heel belangrijk, en daar zijn er vele van op een dag. We zijn alleen niet gewend op die manier naar de dag te kijken.

5 eenvoudige manieren om successen te vieren

  1. begin de (werk)dag met een compliment
  2. eindig de (werk)dag met een compliment
  3. maak aan het einde van de dag een lijstje van zaken die gelukt zijn en / of waar je dankbaar voor bent – noem er in ieder geval 3 (het bekende dankbaarheidsdagboek)
  4. begin het teamoverleg met een rondje grote en kleine successen
  5. vier een groot succes ook groots: trakteer op taart, schenk een borrel, of ga met je team uit eten als de praktijkaccreditering binnen is, als de griepvaccinatie weer gelukt is, als de verhuizing achter de rug is etc

Maak van succes een goede gewoonte

Testen

We weten vaak heel goed wat mis is, zowel bij onszelf als bij een ander. Feilloos vinden we de fouten, wat er nog ontbreekt of niet goed gaat in ons werk, in ons leven. Met de befaamde rode pen zetten we strepen en kruisen.

Wat is er dan nu anders? Dat je opmerkzaam bent zonder te veroordelen. Dat je de informatie over wat er nog niet gelukt is, gebruikt om een volgende stap te zetten. Wat heb je nog te doen, wat is er nodig om wél te slagen.

Er is geen goed of fout, alleen ervaring om van te leren

 

 

En nu jij

Hoe vieren jullie successen in de praktijk?  Deel het in het commentaarveld hieronder.

 

 

Dit blog is het vierde en laatste deel in een serie over veranderen. Het eerste deel gaat over motivatie, het tweede over beslissen en het derde over doen. De serie is gebaseerd op het werk van L. Michael Hall, Amerikaans psycholoog en NLP/ neurosemantiek trainer. Hij baseerde zijn model van de Assen van verandering op de strategieën van succesvolle veranderaars.

 

foto: Emil de Jong