Als je team geen team is

Gedoe tussen medewerkers, verschillende kampen, gepraat over in plaats van met elkaar. Een team dat geen team is, levert veel frustratie op in de praktijk. Vaak speelt dit zich af onder de oppervlakte en soms leidt het tot grote uitbarstingen. Dit wordt ‘negatieve groepsvorming’ genoemd; een taai probleem dat beter te voorkomen is, dan te genezen.

Subgroepen

In grotere teams ontstaan vanzelf subgroepen. Medewerkers zoeken elkaar op omdat ze op een of andere manier op elkaar lijken: naast dezelfde functie kan dat ook gaan over karaktertrekken, mening, belangstelling, leeftijd, levensfase of geslacht. Subgroepen zijn op zichzelf helemaal niet schadelijk voor het functioneren van een team. In de vormende fase van een team kunnen subgroepen zelfs nuttig zijn omdat ze verbondenheid, veiligheid en steun bieden. Maar het kan ook een negatief effect hebben.
fases teamvorming

Problemen in een ongelukkige teams

Negatieve groepsvorming uit zich vaak in een wij/zij-patroon. Omdat de kampen steeds minder met en steeds meer over elkaar praten, wordt de negatieve beeldvorming over elkaar niet gecorrigeerd maar juist versterkt. Cynisme, sarcasme, oordelen en beschuldigingen liggen op de loer.

In een ongelukkig team zie je vaak drie soorten problemen:

  1. confrontaties
  2. onduidelijke taak- en rolverdeling
  3. miscommunicatie

Meer hierover lees je in het volgende blog.

En nu jij!

Wil jij ook een team dat voor jou werkt in plaats van andersom? In de ervaringsgerichte workshop Passie in je praktijk! ontdek je hoe je dat doet. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!

workshop voor huisartsen die hun praktijk met hoofd, hart en ziel willen leiden

Dit is het eerste deel in een drieluik dat ik schreef als bewerking van een artikel dat ik eerder schreef voor Medisch Ondernemen Magazine. Lees ook:

  • oplossingen voor 3 veelvoorkomende problemen in ongelukkige teams
  • krachtig leiderschap is ook een kwestie van het goede voorbeeld geven