10 manieren om vertrouwen te bouwen

Je wilt graag een team van loyale medewerkers, die goed in hun vel zitten en in een fijne sfeer samen bergen werk verzetten. Met de patiënt voorop. Je bent je al dan niet bewust van onhandig gedrag dat die samenwerking verstoort. Je bent bereid te investeren en jouw bijdrage te leveren aan een dergelijk fijn team. Dan is het goed te weten dat jouw invloed groot is.

Er zijn 10 dingen die je vandaag al kunt doen om het vertrouwen binnen jouw team te vergroten. Ik zet ze hieronder op een rij.

1. Wees eerlijk over wat je dwarszit

Als je je stoort aan iets, als je last hebt van iemands gedrag, praat daar met die persoon zelf over. Op een moment dat jullie allebei kalm zijn en tijd en aandacht hebben voor dit gesprek. Meer hierover lees je in mijn blogs over hoe je feedback geeft en waarom feedback nuttig is.

2. Vier successen, deel de eer

Sta stil bij de grote en kleine overwinningen. Merken dat iets lukt, is een grote motivator. Geef je teamleden, je collega’s en andere partners daarbij de eer die ze toekomt. Laat ze stralen.

Toen we de NHG praktijkaccreditering gehaald hadden, hebben we met z’n allen taart gegeten. Grote lof daarbij voor onze coördinerend assistente en de poh-somatiek, die de grootste bergen werk verzet hadden.

3. Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Hou je aan je afspraken, zowel die met anderen als die met jezelf. Als je (nog) niet zeker weet of je iets kan waarmaken, beloof het dan ook nog niet en wees eerlijk over je twijfels tegen degene die je iets vraagt. Als na verloop van tijd blijkt dat je een eerder gemaakte afspraak niet (geheel) kunt nakomen: wees zo snel mogelijk zo duidelijk mogelijk en geef aan wat je wel kunt doen.

4. Breng tijd door met je team

Ga naar je team toe (in plaats van te wachten tot ze naar jou toe komen), stel open geïnteresseerde vragen, doe alleen beloftes die je kunt nakomen (zie punt 3).

Een directeur van een groot warenhuis kwam ieder jaar tijdens de uitverkoop helpen aan de kassa. Uiteraard vonden zijn medewerkers dat geweldig!

5. Wees duidelijk over je verwachtingen

Vertel je teamleden wat er nodig is en wat je van hen verwacht (WAT). Zo weten je teamleden waar ze aan toe zijn. Binnen die kaders geef je ze zoveel mogelijk vrijheid om een eigen aanpak te kiezen en het werk zelf in te richten (HOE).

6. Stuur op tijd bij

Zorg dat je team toegang heeft tot alle informatie om zelf in te kunnen spelen op veranderingen. En grijp daadkrachtig in wanneer dat volgens jou nodig is. En misschien zit je er dan wel eens naast (zie punt 9).

7. Sta open voor nieuwe ideeën van je teamleden

Iedereen heeft zo zijn eigen blinde vlekken en stokpaardjes. Je medewerkers zullen vanuit hun eigen deskundigheid en ervaring (soms) met heel onverwachte ideeen komen die op het eerste gezicht wellicht niet goed bij jou passen. Laat eerst merken dat je het meedenken en initiatief waardeert. Hoor vervolgens het idee aan en beoordeel het op zijn merites. Laat je verrassen :-).

8. Wees gul met complimenten

Complimenten geven en krijgen richt de aandacht op wat goed is en waar je dus meer van wilt. Het verbetert je eigen humeur en de sfeer binnen het team.

Ik heb me voorgenomen alle medewerkers iedere dag minstens 1 compliment te geven. Van een lekker kopje koffie aan het begin van de dag tot een lastige verwijzing of het professioneel te woord staan van een woedende patiënt: er gebeuren iedere dag heel veel dingen waar ik tevreden over ben. En dat laat ik graag merken.

9. Durf fouten te maken (en geef ze toe)

Als praktijkhouder / manager ben je ook gewoon een mens. Het is belangrijker je medewerkers eerlijk te behandelen en te steunen, dan gelijk te krijgen.

10. Voor regelmatig voortgangsgesprekken met je teamleden

Het is een manier om vinger aan de pols te houden en te weten hoe het gaat met mensen, zowel in het werk als privé. Je kunt informeren naar voortgang van afspraken uit het functionerings- en beoordelingsgesprek, feedback geven én krijgen en nieuwe afspraken maken voor de komende periode.

En nu jij!

Op welke manier vergroot jij het vertrouwen en de veiligheid in jouw team? Deel ze in het commentaarveld hieronder.